Profesorul Ovidiu Savu, de la Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti, arestat preventiv

Profesorul Ovidiu Savu, de la Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti, banuit ca a luat bani de la studenţi ca să îi promoveze la examenele restante, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În dosar sunt cercetaţi şi 40 de studenţi, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Ovidiu Savu a fost prins, joi, după ce a primit 10.500 de lei mită, banii fiind găsiţi într-unul dintre sertarele biroului său de la facultate. De asemenea, la percheziţia făcută în locuinţa acestuia, anchetatorii au găsit într-o cutie de carton suma de 70.600 de lei.

Potrivit procurorilor, Ovidiu Savu i-a propus unei studente care avea restanţe să strângă bani de la colegii ei aflaţi în aceeaşi situaţie, pentru a promova examenele la disciplinele pe care le predau el şi tatăl său. Se pare că, după ce studenta a acceptat propunerea, a fost contactată fie direct de către colegi, care îi lăsau diferite sume de bani, fie de către şefii de grupe, care strângeau bani de la studenţi şi îi predau ei lista cu numele acestora şi sumele date.

Anchetatorii au făcut, joi, cinci percheziţii, dintre care trei în campusul Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti şi două la domiciliul lui Octavian Savu şi al tatălui acestuia, profesor universitar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS