Confidenţialitate

Profesorul Cherecheș: Este nevoie să menținem măsurile de protecție, cel puțin până la finalul lunii martie | AUDIO

Tulpina de coronavirus din Marea Britanie va deveni majoritară şi pe teritoriul României pe la jumătatea lunii viitoare. Este estimarea profesorului de sănătate publică Răzvan Cherecheş.

El spune că vaccinarea anti-COVID merge bine în ţara noastră, în condiţiile stocurilor reduse de ser, dar că încă nu suficient de rapid pentru a opri un nou val de îmbolnăviri:

„Ritmul nostru de vaccinare e foarte bun, dacă îl comparăm cu stocurile de vaccinuri disponibile, dar viteza nu e suficient de mare ca să reușească să țină pasul cu rata de transmitere a noii tulpini. Cel puțin pentru valul următor, care anticipăm de acum, în luna martie, vaccinarea nu va reuși să contrabalanseze suficient, de aceea este nevoie să relaxăm cu multă prudență măsurile de restricție și să menținem măsurile de protecție, cel puțin până la finalul lunii martie, până ne lămurim care e rata de transmitere a noii tulpini și cât de împrăștiată este pe teritoriul României.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Răzvan Cherecheş a mai explicat, în emisiunea Deşteptarea la Europa FM, de ce crede că românii au fost dornici de vaccinare:

„Când s-a intrat în faza a doua a vaccinării, la noi nu s-a făcut o prioritizare, ci s-a dat drumul la toată lumea, deodată, s-a creat buluceală și aglomerație pe platforma de înscriere. A poziționat vaccinul ca un produs rar și dezirabil, adică dacă e coadă, trebuie că e ceva bun și atunci, din partea populației, în momentul acesta, există interes și deschidere pentru vaccinare, în timp ce în alte țări pașii au fost mai prudenți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook/Razvan Chereches