Confidenţialitate

Profesorul Cherecheș crede că serul AstraZeneca va fi recomandat în continuare de Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului anunță, joi, verdictul în cazul vaccinului anti-COVID AstraZeneca. Profesorul de sănătate publică spune că autoritatea europeană va recomanda în continuare folosirea serului.

Până la anunțul Agenției Europene a Medicamentului, profesorul Răzvan Cherecheș a spus, la Piața Victoriei, că decizia autorităților din România, de continuare a vaccinării cu acest ser, a fost una bună:

„Problema e că toată povestea cu vaccinul AstraZeneca a fost scoasă din context. A început o peveste întreagă care a fost ambalată. Suspendarea administrării întregului vaccin este o reație isterică. Costurile nu sunt plătite de guvern, sunt plătite de noi. E o cursă contra-cronometru, noi versus virus. Mi se pare că decizia guvernului României de a continua vaccinarea cu AstraZeneca este una bună.”

Expertul în sănătate publică este convins că decizia autorității europene va fi de continuare a imunizărilor cu serul AstraZeneca și adaugă că, în funcție de rapiditatea cu care statele care au suspendat vaccinarea o vor relua va arăta dacă acele decizii au fost luate mai mult pe considerente geopolitice:

„O să dea Agenția Europeană a Medicamentului verdictul lor, eu mă îndoiesccă verdictul lor va fi altul decât că nu există o relație cauzală și pe urmă toate celelalte state vor reveni, încet încet, să deschidă. Aici mi se pare că și acesta va fi un indicator interesant, timpul dintre decizia Agenției Europene a Medicamentului și momentul în care statele europene vor reveni la administrarea AstraZenenca. Cu cât va fi mai mult timpul acela, cu atât decizia a fost mai mult una politică decât una de sănătate publică.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală: