Confidenţialitate

Prof. Cherecheș: Ce ne salvează pe noi nu va fi vaccinarea, ci vremea caldă | VIDEO

Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș a declarat miercuri seara la Europa FM, în emisiunea Piața Victoriei, că efectele vaccinării anti-COVID se vor vedea abia la vară.

„Vom vedea undeva în vară efectul vaccinului. În momentul în care am trecut de 40% persoane vaccinate, peste 65 de ani, se va vedea rezultatul, va scădea presiunea pe spitale”, consideră el.

În schimb, salvarea vine din altă parte, a mai spus Răzvan Cherecheș.

„Ce ne salvează pe noi nu va fi vaccinarea, testările, ci vremea caldă. În momentul în care va veni primăvara vom ieși din case, cu mască, dar vom ieși. Acela va fi un ajutor enorm și pentru secțiile de terapie intensivă. (…) E mult prea optimist orizontul că până în toamnă vom vaccina 12 milioane”, a precizat specialistul în cadrul dialogului cu Alice Iacobescu.

Profesorul a explicat și de ce noua tulpină a coronavirusului este mai periculoasă și mai ușor de transmis de la o persoană la alta.

„Este mai infecțioasă. Proteina țepușă, care ajută virusul, are o ușoară modificare, aderă mult mai ușor la celulele noastre, intră mai ușor. Acum, la cea mai mică oportunitate, tulpina aceasta ne va inecta. Estimările arată că până la finalul lunii martie va fi tulpina majoritară în România”, a explicat el.

Urmăriți în continuare emisiunea Piața Victoriei, cu Alice Iacobescu și profesorul Răzvan Cherecheș:

Foto: Unsplash/Gabriella Clare Marino