Confidenţialitate

Profesorii salută măsurile pentru debirocratizarea învățământului, anunțate de ministrul Educației

Profesorii sunt mulțumiți de inițiativa Ministerului Educației de a demara procesul de debirocratizare a învățământului. „Un început foarte bun” – sunt de părere profesorii în privința măsurilor anunțate astăzi de ministru.

“Profesorii nu vor mai nevoiți să completeze anumite rapoarte ale inspectoratelor școlare și sunt scutiți de acum înainte de așa-numitele teste inițiale, pe care le dădeau elevilor fie când luau clasa 1, a 5-a sau a 9-a, fie când preluau o clasă de la un alt profesor”, spunea astăzi ministrul Monica Anisie.

Alina Dumitrescu, profesoară de matematică la un liceu din Capitală, spune că îi va fi mai usor să se concetreze pe activitățile cu elevii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Ministrul Educației Monica Anisie plănuiește ca, de la începutul anului viitor,  să simplifice și documentele de completat în cazul activităților extrașcolare sau a excursiilor și să elimine anumite comisii profesorale.

Alina Dumitrescu atrage atenția că aceste comisii au totuși rolul lor și că doamna ministru ar trebui să se gândească cui îi redistribuie munca.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.