Confidenţialitate

Ministrul Educației anunță măsuri pentru debirocratizarea învățământului din România | AUDIO

Mai puțină muncă birocratică pentru profesori! Portofoliile cadrelor didactice sunt începând de astăzi mai ușor de completat, procesele verbale sunt înlocuite de foi de prezență, iar testele inițiale nu mai sunt obligatorii.

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că prin aceste măsuri, care se aplică chiar de astăzi, începe prima etapă pentru debirocratizarea învățământului din România.

Profesorii nu vor mai nevoiți să completeze anumite rapoarte ale inspectoratelor școlare și sunt scutiți de acum înainte de așa-numitele teste inițiale, pe care le dădeau elevilor fie când luau clasa 1, a 5-a sau a 9-a, fie când preluau o clasă de la un alt profesor.

“Foarte mult din timpul care îl petreceam elaborând tot felul de documente îl pot folosi pentru pregătirea efectivă a orelor de predare, evaluare și învățare”, a spus Ministrul Educației la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Monica Anisie a mai explicat că în viitor plănuiește să simplifice și documentele de completat în cazul activităților extrașcolare sau a excursiilor, să elimine complet portofoliile diriginților și anumite comisii profesorale.