Profesorii s-au întâlnit cu premierul Tudose. Ce au discutat?

Una caldă, una rece: salariile profesorilor nu se majorează în ritmul anunțat de Guvern. Calculele sindicatelor din educație au fost confirmate în cursul întâlnirii de la Palatul Victoria cu premierul Mihai Tudose. Așa a declarat la Europa FM liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățămînt, Simion Hancescu.

Angajații din învățămînt iau în continuare în calcul posibilitatea de a organiza proteste. Pe de altă parte, ei au primit astăzi promisiunea că își vor încasa până în luna noiembrie toate drepturile salariale câștigate în instanță. Totul depinde însă și de sumele rămase în urma rectificării bugetare:

Cu două săptămîni înaintea începerii noului an școlar, mai mult de o treime dintre unitățile de învățământ nu sunt pregătite să-i primească pe elevi. Unele școli nu au autorizație sanitară, iar altele sunt într-atât de degradate încât reprezintă un pericol pentru copii. Avertismentul vine chiar din partea Consiliului Național al Elevilor.

Contactat de Europa FM, ministrul Liviu Pop a spus că nu poate face nimic în această privință – școlile sunt în administrarea autorităților locale: 

Cât despre lipsa manualelor pentru elevii de clasa a V-a, Liviu Pop a repetat că, pentru început, profesorii vor folosi materiale didactice auxiliare:

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS