Confidenţialitate

Profesorii, preoții și primarii sunt oamenii pe care Florin Cîțu îi consideră esențiali în campania de vaccinare în mediul rural | AUDIO

Profesorii, preoții sau primarii sunt oamenii pe care premierul Florin Cîțu îi consideră esențiali în accelerea campaniei de vaccinare, în special în zonele rurale.

Șeful Guvernului a discutat deja cu reprezentanții cultelor și va cere sprijin și de la Ministerul Educației, de la prefecți  și președinți de Consilii Județene.

De la Palatul Victoria, șeful Guvernului trasmite un mesaj clar: toți trebuie să ne implică în campania de vaccinare. La sate, profesorii, primarii, medicii de familie au un rol foarte importat, spune Florin Cîțu:

”Știți foarte bine că liderii sau persoanele în care lumea are încredere sunt: medic, profesor, preot, primar. Asociațiile de pacienți au zis că se vor implica”.

Problema este în zonele rurale, recunoaște premierul, care apelează și la preoți pentru a încuraja vaccinarea. În satul Vlașca, din comuna Clejani, caravana mobilă nu a ajuns încă, dar interesul pentru vaccinare există, spune preotul Daniel Cristea.

”În special în rândul bătrânilor am văzut dorința aceasta pentru că se gândesc că boala aceasta afectează părțile slabe. În fiecare duminică vorbim pentru că sunt și rugăciunile care se rostesc”.

Încă o lună și jumătate în care România mai are timp să atingă ținta propusă de vaccinare de la 1 iunie: 5 milioane de persoane imuziate. Acum sunt aprope 2.800.000.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu