Confidenţialitate

Profesorii de la un Colegiu Național din Turda nu vor să aibă coleg un cunoscut interlop din oraș

Protest la un Colegiu Național din Turda, unde profesorii au intrat la ore cu o banderolă albă la braț nemulțumiți că un cunoscut interlop din oraș ar putea să le devină coleg.

Bărbatul a fost condamnat pentru înșelăciune, dar a fost judecat și pentru că ar fi ordonat eliminarea unui rival.

Este vorba de Colegiul Național Mihai Viteazul din Turda, unde profesorii de la au declanșat grevă japoneză din cauza unor nemulțumiri mai vechi față de conducerea instituției.

Vestea că îl vor avea coleg la catedra de matematică pe unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din oraș a fost încă o nemulțumire în plus.

Inspectorul general de la Inspectoratul Școlar Cluj, Marinela Marc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ulterior, doamna inspector ne-a comunicat, din cauza nemulțumirii profesorilor, noul coleg controversat nu va mai preda la Colegiul Național Mihai Viteazu.

Potrivit presei locale, în 2004, bărbatul – acum profesor de matematică – a stat în arest 22 de luni, pentru că ar fi comandat eliminarea unui rival în afaceri.

Dar a fost achitat în instanță. Peste câțiva ani, însă, potrivit jurnaliștilor de la Turda News, el a fost reținut din nou pentru că a înșelat mai multe depozite de materiale de construcții.

Nemulțumirile profesorilor care au intrat în grevă japoneză o privesc, însă, și pe directoarea Colegiului, căreia îi cer demisia.