Profesorii dau un ultimatul Guvernului și amenință cu proteste

Federația Sindicatului Liber din Învățământ anunță că înaintează Executivului o listă de nemulțumiri iar dacă în termen de două săptămâni nu sunt chemați la discuții, angajații din învățământ vor ieși în stradă.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modificările Codului Fiscal care au dus la situații în care oamenii sunt buni de plată – spune președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu

„Sunt angajați cu gfracțiuni de normă, jumătate de normă sau un sfert de normă și din cauza prevederilor Codului Fiscal acești oameni prestează muncă degeaba, deci nu vor primi niciun leu. Sau, așa cum stau lucrurile, ar trebui să vină cu bani de acasă pentur că acest Cod Fiscal este gândit anapoda. Dările către stat trebuie calculate al nivelul salariului minim pe economie și aceste dări înseamnă 665 de lei pe lună”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alte nemulțumiri sunt legate de sporuri și de modul în care a fost calculat costul standard pe elev.

Tot  Simion Hancescu: „Avem situații de unități de învățământ, chiar din București, unde oamenii nu-și pot primi salariile pentru că nu avem contabil care să semneze ordin de plată. Sporurile pe care le primesc oamenii din sistem sunt incorect calcultate. Se raportează la sporurile de anul trecut care au fost diminuate și astfel se întâmplă ca cei care prestează munca de diriginte sau cei care i-au gradații  să primească un procent mai mic decât cel stabilit de lege”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS