Confidenţialitate

Profesoara care predă pentru un singur elev în Italia: Școala este un drept al tuturor | AUDIO

Școala este un drept al tuturor, spune o profesoară din Italia care a ales să predea pe o mică insula de lângă Sicilia pentru un singur elev. Insula Marettimo atrage mulți turiști vara, însă iarna rămân doar 100 de persoane, printre care Giada – în vârstă de 11 ani, acum în clasa a VI-a.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Giada, în vârsta de 11 ani, locuiește alături de familia sa pe insula Marettimo, un mic cătun, care aparține arhipelagului Egadi din Sicilia. Este singura elevă de pe mica insula și are un profesor numai pentru ea, pe Giuliana Clemente, orginară din Palermo.

Giuliana spune că a ales să se mute în Marettimo pentru că Giada nu ar fi putut să călătorească în fiecare zi cu barca pentru a ajunge la școala din Favignana. Ar fi însemnat să plece la 06:20 dimineața și să se întoarcă la 16.30 după-amiaza, spune profesoara.

„Școala este un drept al tuturor”, spune profesoara de 34 de ani într-un reportaj realizat de postul MediaSet. Giada a ales ce vrea să facă după ce va termina școala: profesoară pentru copiii aflați în aceeași situație cu ea.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marcel Ciolacu: Programul „Masa caldă pentru școli” va continua și în 2024 | AUDIO