Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: Programul „Masa caldă pentru școli” va continua și în 2024 | AUDIO

Premierul Marcel Ciolacu le cere tuturor miniștrilor să stabilească lista cu proiectele prioritare în 2024. Prim-ministrul spune că „Programul Masa caldă în școli” va continua și anul următor și infirmă astfel informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora acest program s-ar amâna din lipsă de fonduri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pentru că ne apucăm de construcția bugetului pe 2024, rog toți miniștrii să-și prioritizeze proiectele. Nu vom renunța la niciun proiect important. De exemplu, programul <<Masă caldă pentru școli>> pe care noi l-am extins în acest an – trebuie să continue și o rog pe doamna ministru al Educației să dimensioneze corect pentru 2024 acest program esențial, mai ales pentru copiii din zonele vulnerabile”, a spus Marcel Ciolacu.

Până acum, de o masă caldă la școală au beneficiat 200 de mii de copii din 450 de unități de învățământ. Guvernul a alocat anul acesta 15 lei pentru masa caldă a fiecărui elev.

Statul și-a propus ca până la începutul anului școlar 2029-2030, programul să fie extins în toată țara și pentru toți elevii.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Nicolae Ciucă, despre veniturile bugetare din 2023: „A fost o greșeală în ceea ce privește estimarea veniturilor, de aceea suntem în situația în care suntem” | AUDIO