Confidenţialitate

Prof. Cherecheș, în emisiunea Deșteptarea: România va fi un experiment pentru alte țări și va avea un exces de morți

Presiunea pusă pe sistemul medical în prezent și lipsa locurilor la terapie intensivă vor duce la moartea a mii de români, crede profesorul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș. Invitat în emisiunea Deșteptarea, el a subliniat țara noastră va fi un experiment pentru alte țări din punct de vedere al răspândirii virusului SARS COV 2.

Autoritățile au raportat miercuri peste 17.000 de noi infecții cu SARS-CoV-2 și peste 400 de decese asociate Covid.  Aproape 1.800 de pacienţi sunt la Terapie Intensivă. recordul sumbru a fost atins de Romania pe 19 octombrie: 574 de decese, 18863 de pacienti internati cu COVID dintre care 1805 pacienti la ATI.

“România trece printr-un proces de imunizare naturală prin care expunem populația la infectie. Nici măcar în Marea Britanie și Suedia care discutau de imunizare naturală, nu s-a ajuns la acest nivel. România va fi pentru restul lumii un experiment și se va vedea ce se întâmplă atunci când ai o populație nevaccinată expusă la o infectie virală. Iarna aceasta vom ajunge ca infecția să treacă prin populație, va acoperi un segment mare de populație, nu am proiecții să vă spun. Problema este că vom avea un exces de morți cu siguranță, poate chiar zeci mii de oameni care vor muri pentru că nu vor avea acces la servicii medicale de terapie intensivă (n.r pentru că paturile sunt ocupate toate de pacienti COVID). Oameni care ar fi putut fi salvați dacă ar fi avut acces la un ventilator, ” a spus profesorul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.