Confidenţialitate

Prof. Cristian Preda, după desemnarea lui Nicolae Ciucă în poziția de prim-ministru: „Trebuie să fim atenți la poziția UDMR și la cum va proceda PSD”

Cristian Preda, politolog, a analizat decizia și discursul scurt al lui Klaus Iohannis într-o Ediție Specială la Europa FM, cu Alice Iacobescu și Cătălin Striblea.

„Cred că sunt două elemente importante: poziția UDMR, pentru că liderul Kelemen Hunor a exprimat rețineri nu față de persoana Generalului Ciucă, ci față de faptul că este un militar. În al doilea rând, trebuie să fim atenți la felul în care PSD va proceda. Spun asta pentru că până acum, de săptămâni bune, PSD a cerut alegeri anticipate. Și este evident că dacă PSD susține candidatura lui Ciucă abandonează alegerile anticipate. Cred că acestea sunt cele două elemente cheie.

Proiectul Iohannis-Cîțu, înțeleg că sunt perfect aliniați în această privință, este cel al unui guvern minoritar. Până acum, toată lumea a înțeles că un guvern majoritar nu este posibil cu Cîțu premier. Iată că acum pare că pentru liberali nici un guvern minoritar cu Cîțu nu este posibil. Asta este, după părerea mea, o mare surpriză”, a explicat profesorul Cristian Preda la Europa FM.

Citește și: Anunțul lui Klaus Iohannis, după consultările de la Cotroceni: Candidat pentru funcția de prim-ministru este Nicolae Ciucă.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea