Confidenţialitate

Produsele din tutun încălzit aromatizate au fost interzise în UE. Statele membre au 8 luni la dispoziție pentru a transpune directiva

În Uniunea Europeană a intrat în vigoare interdicţia privind produsele din tutun încălzit aromatizate. Statele membre au acum la dispoziţie 8 luni pentru a transpune directiva în legislaţia lor naţională.

Vânzările de produse din tutun încălzit aromatizate au crescut semnificativ în spatiul comunitar, transmite Comisia Europeană, care salută intrarea în vigoare a interzicerii acestora.

Prin Planul european de învingere a cancerului, Executivul european propune acțiuni îndrăznețe și ambițioase de prevenire prin reducerea consumului de tutun.

Rata fumatului în UE rămâne ridicată, de aproximativ 25%. Ca răspuns, am stabilit un obiectiv foarte clar – crearea unei generații fără fum de țigară în Europa, în care mai puțin de 5% din oameni să consume tutun până în 2040”, a declarat Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

În urmatoarele 8 luni, statele membre trebuie să transpună directiva europeană în legislaţia lor naţională.

Astfel, noile norme vor deveni pe deplin aplicabile începând cu 23 octombrie 2023, după încheierea unei perioade de tranziţie de trei luni în care să se poată epuiza stocul existent de produse din tutun încălzit aromatizate.

Foto: Shutterstock

Citește și: Noi reguli de vizitare a pacienților în spitale. Rudele vor putea afla și prin telefon detalii despre starea celor internați