Producător de jucării Lego va dezvolta jocuri video

​Lego, celebrul producător danez de jucării, a anunțat că se alătură echipei gigantului chinez de internet Tencent pentru a dezvolta împreună jocuri online și, eventual, o rețea socială destinată copiilor din China, scrie Reuters.

Lego a înregistrat o încetinire a creșterii vânzărilor în ultimii ani, dar piața chineză a fost un loc bun, vânzările crescând cu 25-30% în anul 2016.

Lego a declarat că parteneriatul cu Tencent are ca scop crearea unui mediu online sigur, care să cuprindă conținuturi, platforme și experiențe adaptate copiilor chinezi.

Parteneriatul include dezvoltarea unei zone video Lego pentru copii pe platforma video Tencent, precum și dezvoltarea și exploatarea jocurilor licențiate cu marca Lego, a afirmat producătorul danez.

Tencent este cea mai valoroasă companie din Asia, cu o capitalizare de piață de 537 miliarde de dolari.

Lego are o cotă de piață în China de 3%, urmată de Mattel și Hasbro cu aproximativ 2% și respectiv 1%, potrivit Euromonitorul Internațional.

În noiembrie 2016, Lego a deschis o fabrică în Jiaxing, China, care se așteaptă să producă 70-80% din toate produsele Lego vândute în Asia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS