Confidenţialitate

Procurorul Sorin Lia a fost reținut pentru abuz în serviciu și uz de fals | AUDIO

Abuz în serviciu și uz de fals sunt între acuzațiile aduse procurorului oltean Sorin Lia, reținut de colegii săi de la Parchetul Curții de Apel Craiova. În același dosar au mai fost reținute alte trei persoane, între care fostul șef de la Poliția Rutieră Corabia.

Procurorul Sorin Lia este unul dintre fondatorii Asociației Inițiativa pentru Justiție și a candidat, fără succes, pentru o funcție în CSM.

Anchetatorii îl acuză pe procurorul Sorin Lia de abuz în serviciu, legat de modul cum a instrumentat unele dosare penale, favorizând faptuitorii, dar și că le-a transmis acestora informații din anchete. Este vorba despre fostul șef de la Rutiera Corabia, Sorin Bulintiș, prieten al magistratului, și un afacerist din Dolj. Tot pentru Bulintiș ar fi intervenit la conducerea IPJ Olt pentru ca acestasă fie mutat la o altă structură.

Magistratul mai este acuzat că ar fi falsificat un ordin de deplasare pentru a scăpa de o amendă primită după ce a fost prins circulând cu viteză. De asemenea, mai arată anchetatorii craioveni, Sorin Lia, în calitate de procuror coordonator, a intervenit la un procuror stagiar pentru ca acesta să pronunţe o anumită soluţie, favorabilă unui inculpat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alături de procurorul Lia a fost reținut prietenul său polițist, acuzat de abuz în serviciu și de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, dar și patronul firmei din Dolj și o altă persoană.

Ei vor fi prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă. Procurorii Curții de Apel Craiova mai cercetează în acest caz alte patru persoane, între care doi polițiști.

Sursa foto: Shutterstock