Confidenţialitate

Procurorul șef al DNA: Dacă dispare “abuzul în serviciu”, funcționarii vor lucra după ureche – VIDEO

Aproape 900 de dosare de corupție vor fi afectate grav în cazul în care Curtea Constituțională va decide că infracțiunea de “abuz în serviu” contravine legii fundamentale.

Invitată la Interviurile Europa FM, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că odată cu dispariția acestei infracțiuni din Codul Penal și alte infracțiuni vor dispărea, infracțiuni de care sunt acuzați majoritatea suspecților și inculpaților din administrația centrală și locală.

Vă reamintim, Curtea Constituțională va judeca pe 24 mai excepția de neconstituționalitate privind abuzul în serviciu. Sesizarea a fost depusă de Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, trimisă în judecată inclusiv pentru această infracțiune.

Laura Codruța Kovesi a explicat ce efecte ar avea asupra activității DNA declararea “abuzului în serviciu” neconstituțional.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Duminică, președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat la DIGI 24 că nu crede că ,,orice încălcare de lege de către un funcționar public trebuie să fie abuz în serviciu, lucrurile trebuie analizate de la situație la situație”.

Dacă abuzul în serviciu dispare, funcționarul public își va îndeplini atributiile dupa ureche, în dauna cetățeanului, adaugă șefa DNA:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu doar Alina Bica a ridicat excepţia de neconstituţionalitate a articolului care incriminează abuzul în serviciu.
Și fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu şi Nicuşor Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean Constanţa au ridicat în instanță excepții similare.

Pentru abuz în serviciu mai este cercetat și fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.