Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi la Interviurile Europa FM – VIDEO

Marți, 10 mai, la Interviurile Europa FM a fost invitată procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Anca Grădinaru a discutat cu invitata sa despre proiectele de lege privind dezincriminarea unor infracțiuni, proiecte aflate la Parlament, despre eventualele informări ale SRI privind neregulile din Sănătate, dar și despre solicitările adresate Guvernului de suplimentare a personalului și fondurilor destinare luptei împotriva corupției.

Laura Codruța Kovesi a declarat că Direcția Națională Anticorupție a pornit numeroase anchete în domeniul sănătății în urma cercetării faptelor unor autorități locale care au în administrare unități sanitare.

“Au fost astfel de situații în multe dosare investigate privind președinți de consilii județene și nu numai.

Am avut foarte mulți funcționari din Ministerul Sănătății, inclusiv un secretar de stat, consilier al ministrului Sănătății, director, (anchetați, n.r.) pentru luare de mită sau fapte de corupție în legătură cu achiziții publice în sistemul de sănătate.

Am tras de multe ori acest semnal de alarmă, inclusiv la ultimul bilanț când am spus că astfel de achiziții se reflectă direct asupra cetățeanului”, declară la Interviurile Europa FM.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a spus şi că dosarul coloanelor oficiale, în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu, este aproape de finalizare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS