Confidenţialitate

Procurorul Mihaela Iorga, audiată la DNA Ploieşti

Procurorul Mihaela Moraru Iorga s-a prezentat, miercuri, la DNA Ploieşti, susținând că a fost citată pentru audiere în calitate de martor într-un dosar pentru infracţiunile de favorizare a făptuitorului şi fals intelectual.

„Am venit pentru că am fost chemată. Conform Constituţiei, toţi suntem egali în gaţa legii, deci era normal să mă prezint”, a declarat Mihaela Moraru Iorga.

Întrebată în ce calitate a fost citată, ea a spus că, din câte ştie, a fost citată în calitate de martor.

„Înţeleg că este calitatea de martor (…). Ştiu că este vorba despre o infracţine de favorizare a făptuitorului şi un fals intelectual”, a spus Iorga.

Procurorul a fost în audienţă la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după ce a susţinut că procurori ai DNA Ploieşti i-au sunat fiica la şcoală, dar şi mama, în încercarea de a vorbi cu ea.
Mihaela Iorga a spus că „dacă nu credem în dreptate, nu avem pentru ce să trăim”, afirmând că va lupta în continuare.

Marţi, Secţia pentru procurori a CSM a luat în discuţie situaţia procurorului Mihaela Moraru Iorga, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea ordinului de revocare a acesteia din DNA.

Astfel, Secţia pentru procurori a CSM a decis că Moraru Iorga se va putea întoarce la Direcţia Naţională Anticorupţie, până la o decizie definitivă a instanţei în privinţa solicitării de anulare a dispoziţiei de revocare din DNA.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, în urmă cu o săptămână, suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaela Moraru Iorga a fost revocată din DNA.

De asemenea, instanţa a decis sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa articolului de lege legat de procedura de revocare a procurorilor DNA. Decizia nu este definitivă.

În 5 iulie, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, după ce au fost audiaţi în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.