Confidenţialitate

Procurorul General: Vom prezenta progrese făcute în dosare cu greutate

În câteva zile am putea afla detalii despre stadiul în care se află dosarul Revolutiei – cel puțin asta spune procurorul General al României, Augustin Lazăr. Acesta a lăsat de înțeles că s-au făcut progrese în acest caz iar acestea vor fi prezentate în curând.

În octombrie anul trecut, procurorii militari au oprit investigaţiile în acest doar pe motiv că faptele s-au prescris şi că este imposibil ca vinovaţii să mai fie descoperiţi.

În primăvară cercetările au fost reluate.

Progurorul General Augustin Lazăr a anunțat că urmează să anunțe progrese semnificative în legătură cu mai multe dosare cu greutate, printre care se numără și dosarul Revoluției.

Progurorul General al României Augustin Lazăr: “Doresc să vă asigur că avem tot ceea ce trebuie, inclusiv un plan de anchetă și în zilele următoare se va vedea că s-au realizat niște progrese. Vom face cunoscut ceea ce s-a putut realiza până în acest moment și ce ne-am fixat în continuare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ancheta privind evenimentele din decembrie 1989 trenează de 26 de ani, iar recent Președintele Iohannis a cerut ca acest caz să fie rezolvat rapid.

Răspunsul procurorilor:  cel târziu în 2017 dosarul va primi o soluție.

În această cauză se caută responsabilii pentru moartea la Revoluţie a peste 1000 de oameni și rănirea altor 2198. Dosarul Revoluției are 1.400 de volume și ocupă o întragă cameră a Parchetului General.