Procurorul general : De ce să îmi dau demisia? Îmi fac datoria conform fişei postului

Procurorul general al României, Augustin Lazar, a declarat astăzi că nu are de ce să îşi dea demisia, după evaluarea făcută de ministrul Justiţiei la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, afirmând că este optimist şi că îşi face datoria conform fişei postului.

Augustin Lazăr a spus, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că din 15 martie, când s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a mai discutat cu acesta.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că verificările la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi DNA se apropie de final şi că în termenul stabilit va comunica concluziile şi argumentele care au dus la acestea.

Tudorel Toader a mai spus, referitor la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis că este optimist în ce priveşte aceste verificări, că şi el este “optimist în statul de drept”.

Întrebat care sunt motivele evaluărilor făcute de Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader a spus că, potrivit Constituţiei, “Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 12 martie, că va discuta cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei Curţii Constituţionale, şi a dat de înţeles că nu exclude nici varianta ca cei doi să demisioneze până atunci.

Tudorel Toader a mai spus că va face o analiză a activităţii Ministerului Public în două săptămâni, urmând să ia în acel moment o decizie finală, inclusiv privind revocarea celor doi procurori generali.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS