Confidenţialitate

Procurorul General: Dan Condrea urma să fie audiat luni și pus sub învinuire

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi urmat să fie audiat luni în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. În plus procurorii ar fi urmat să-l pună sub învinuire pe Dan Condrea. Patronul Hexi Pharma ar fi știut aceste informații, a precizat Augustin Lazăr.

“În ultimele zile organele judiciare au ridicat mai multe documente, contracte de vânzare-cumpărare încheiate de fimă cu spitalele din Bucureşti şi din împrejurimi. Astăzi se putea evalua şi se va evalua care este prejudiciul în acest caz. Era imineantă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea. Se puteau lua măsuri preventive. Există indicii că astăzi urma să fie audiat şi se puteau întâmpla mai multe lucruri. Cei implicaţi în cauze ştiu întotdeauna ce urmează să se întâmple”, a spus Augustin Lazăr.

Primele date ale anchetei mai arată că Dan Condrea s-ar fi sinucis. Dosarul privind accidentul va fi preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Augustin Lazăr precizează că există indicii puternice că la volanul mașinii s-ar fi aflat omul de afaceri, însă acesta nu confirmă  dacă victima este într-adevăr Dan Condrea. Polițiștii continuă măsurătorile la locul accidentului.

”Organele de poliţie sunt la faţa locului. Cercetarea este cea care se face în mod obişnuit pentru a se vedea daca e accident sau sinucidere. La faţa locului au fost reprezentanţi ai Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române. Este vorba despre o cercetare în curs însă sunt indicii foarte puternice că cel decedat este Dan Condrea. E vorba despre autoturismul acelei firme şi actele care aparţin persoanei respective. De regulă, în astfel de cazuri se fac cercetări pentru ucidere din culpă”, a mai declarat Augustin Lazăr.

Dan Condrea ar fi murit, duminică seară,  în urma unui eveniment rutier care a avut loc în Ilfov, pe drumul ce leagă localităţile Buftea de Corbeanca. Maşina condusă de patronul Hexi Pharma a intrat într-un copac. Impactul a fost atât de violent încât bărbatul şi-a pierdut viaţa pe loc.

În acest caz, poliţiştii vor dispune şi o analiză ADN pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre Dan Condrea.