Procurorul General al României: Modificările care se vor aduce Codurilor Penale nu pot fi discreționare

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, consideră că modificările care vor fi aduse Codului penal și Codului de procedură penală nu trebuie să fie unele discreționare, ci rezultatul viziunii unor specialiști în domeniu.

 

Așteptăm să vedem în concret decizia care se va lua – dacă va fi o decizie de abrogare sau una de prorogare – și urmează să discutăm pe text. Doresc să reiterez opinia că modificările care se vor aduce codurilor penale nu pot fi discreționare. Ele ar trebui să fie rezultatul unei viziuni unitare a unui corp de juriști de elită, iar România are juriști reputați. Doar așa vom avea garanția că textele care vor rezulta vor fi unele bune. Îmi exprim speranța că Guvernul va lua mâine decizia corectă, respectiv abrogarea ordonanței. De asemenea, doresc să subliniez că situația ideală o reprezintă aceea potrivit căreia amendarea codurilor penale trebuie să fie făcută de către Parlament și nu prin ordonanțe de urgență“, se precizează într-un punct de vedere al procurorului general transmis sâmbătă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Augustin Lazăr a afirmat anterior, într-o declarație dată AGERPRES, că retragerea ordonanței de urgență va lăsa fără obiect demersurile legale făcute până acum la Curtea Constituțională sau în instanță cu privire la ordonanța de urgență.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS