Procurorul general al României: DNA are un dosar legat de adoptarea ordonanței de modificare a Codului Penal

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat în urmă cu scurt timp, că  pe rolul Direcției Naționale Anticorupție, există un dosar pe rol care ‘’are o anumită legătură” cu ordonanța de urgență adoptată de Executiv privind modificarea Codurilor Penale.

“Exista o ancheta a DNA si pentru mai multe date va rog sa consultati Biroul de presa al DNA. Adică să fie niște date concrete, sa nu vă spun niște lucruri care nu sunt riguros exacte. (…) Există un dosar pe rolul DNA care are o anumită legătură”, a anunțat Augustin Lazar joi dimineața, inainte de a intra la sedința Consiliului Superior al Magistraturii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât privește incidentele violente din Piața Victoriei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost informat miercuri de către Ministerul de Interne cu privire la “riscul producerii unor probleme” la protestele din Piața Victoriei, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr.

“Ieri se dețineau niște informații, adică noi am fost informați de către Ministerul de Interne privind riscul producerii unor probleme, unor fapte ilegale cu ocazia acestei manifestări a societății civiile. Dar în concret, am înțeles că Ministerul de Interne, prin structurile special abilitate, urmărea atent orice mișcare pentru a evita orice risc. S-ar părea că până la urmă lucrurile au fost … au reușit să le țină sub control. Nu au degenerat astfel cum ar fi vrut unii. Au degenerat însă suficient să compromită o manifestație a societății civile”, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr, la sediul CSM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Datele obținute exclusiv cu privire la prezența unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la protestul din centrul Capitalei au transmise operativ instituțiilor legal abilitate, respectiv Inspectoratul General al Poliției Române, Jandarmeria Română, Serviciul de Pază și Protecție, a transmis joi dimineață Srviciul Român de Informații.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS