Procurorul general al Californiei a dat în judecată administrația Trump

Procurorul general al statului american California, Xavier Becerra, a dat în judecată administrația președintelui Donald Trump, care ar urma să lanseze în această toamnă construirea unui tronson din zidul antiimigrație de la frontiera cu Mexicul, relatează agențiile internaționale.

Xavier Becerra afirmă că administrația Trump încalcă astfel constituția SUA, legislația californiană și federală și normele federale care nu autorizează proiectul zidului, potrivit unui comunicat al parchetului federal din San Diego.

În august, guvernul american a anunțat că au fost selectate patru firme pentru construirea unor prototipuri de zid de beton armat, pe o lungime de circa 20 km, lângă San Diego.

Costul proiectului nu a fost anunțat, acesta urmează să fie negociat cu Congresul, care pregătește bugetul pentru anul fiscal următor ce începe la 1 octombrie.

Lupta împotriva imigrației ilegale la frontiera de sud a SUA reprezintă o prioritate pentru Trump, care a promis încă din campania electorală că va ridica un zid la granița cu Mexicul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS