Confidenţialitate

Procurorul general a respins cererea Laurei Codruţa Kovesi privind recuzarea şefului Secţiei de investigare a magistraţilor

Cererea Laurei Codruța Kovesi de recuzare a procurorului de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost respinsă.

Procurorul general Augustin Lazăr a respins luni cererea depusă de Laura Codruţa Kovesi privind recuzarea şefului Secţiei de investigare a magistraţilor, Gheorghe Stan.

“Prin ordonanţa din data de 18 februarie 2019, procurorul general al PÎCCJ a dispus respingerea cererii de recuzare formulată de persoana la care faceţi referire (Laura Kovesi – n.r.), în calitate de suspect într-un dosar instrumentat de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, întrucât în art. 67 alin. 2 teza a II-a din Codul de procedură penală legiuitorul a prevăzut expres că este inadmisibilă recuzarea procurorului chemat să decidă asupra recuzării”, se arată într-un răspuns al Parchetului General remis AGERPRES.

Vineri, Laura Codruța Kovesi a depus două cereri de recuzare care îi vizează pe procurorul de caz, Adina Florea, şi pe procurorul-şef de secţie, Gheorghe Stan.