Procurorul Codreanu: Amendamentele deputaților fac „DNA-ul pădurilor” ineficient | AUDIO

Modificările aduse de Camera Deputaților proiectului de lege privind înființarea așa-numitului „DNA al pădurilor” ar împiedica funcționarea eficientă a noii structuri, a declarat la emisiunea Piața Victoriei, de la Europa FM, procurorul Alexandru Codreanu.

El a amintit și alte lipsuri cu care ar porni la drum această nouă instituție:

„Numărul maxim de posturi ar fi fost de 295 de procurori, poate un pic exagerat. După amendamentul deputaților s-a ajuns la o schemă de minimum 10 procurori, care poate fi suplimentată doar prin HG cu avizul CSM. O asemenea structură ar fi complet ineficientă. Avem nevoie de modificarea Legii 46/2008, și anume Codul Silvic. Nici până azi nu avem dronă, nu există o colaborare cu instituțiile de informații, care să ne pună la dispoziție note informative.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„DNA-ul pădurilor” ar urma să funcționeze după modelul DIICOT sau DNA, la nivel national, și să combată infracțiunile de mediu. Inițiativa USR a fost scos săptămâna aceasta de pe ordinea de zi a Senatului, unde aștepta să primească votul final. A fost retrimis la comisii, pentru un raport suplimentar.

Vezi aici emisiunea integrală:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS