Procurorul care anchetează importul de peşte contaminat: S-a vândut în mari magazine, încă ar mai putea fi la vânzare

Procurorii au confiscat până acum 100 de tone de peşte contaminat, pescuit din zone interzise din Europa şi nu este exclus că acest aliment să mai fie în unele magazine.

Declaraţia vine de la procurorul care anchetează dosarul internaţional de trafic de peşte, Teodor Niţă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul  Constanţa.

Magistratul adaugă că acest caz este urmărit de aproximativ un an.

În anchetă, s-a colaborat cu Eurojust,  o agenție a Uniunii Europene care se ocupă de cooperarea judiciară în materie penală între agențiile statelor membre.

În acest moment, Portugalia a trimis documentele cerute de autorităţile române, urmând ca şi alte state, printre care Spania şi Italia, implicate în cercetări, să ajute la anchetă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Magistratul susţine că ANSVSA nu controlează temeinic marfa alimentară care se comercializează, limitându-se la a verifica dacă  ce ajunge în comerţ este ce scrie pe etichetă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ANSVSA, Rares Habeanu, a declarat pentru Europa FM că nu este responsabilitatea instituţiei  buna desfășurare a anchetei. Peștele contaminat a intrat ilegal în țară- situație care e în compentența Parchetului General, a adăugat oficialul Agenţiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a contactat şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale. Reprezentanţii marilor magazine au refuzat să facă orice comentarii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS