Confidenţialitate

Procurorul Adina Florea: „Fosta șefă DNA e cercetată în urma unei plângeri a lui Sebastian Ghiță”

Adina Florea, procurorul care o va ancheta pe Laura Codruța Kovesi, a confirmat în această dimineață că fosta șefă a DNA este cercetată în urma unei plângeri formulate de fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță.

Acesta a fugit din țară și se află în Serbia de unde a reclamat la noua Secție de anchetă a magistraţilor că Laura Codruța Kovesi i-a cerut să plătească avionul pentru aducerea infractorului Nicolae Popa în țară.

Florea spune acum că ancheta va respecta demnitatea celor implicați în anchetă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Kovesi a declarat aseară pentru Europa Fm că a fost citată pentru vineri la Parchetul General și are deja calitatea de suspect.

Dacă procurorii vor începe urmărirea sa penală, Kovesi ar putea fi suspendată,însă decizia aparține Consiliului Superior al Magistraturii.

Anchetarea lui Kovesi vine chiar în momentul în care la Bruxelles, se decide în cursul acestei luni dacă ea va deveni sau nu procurorul șef al Parchetului Uniunii Europene.

De-altfel, Kovesi a explicat aseară că a primit citația chiar după ce și-a cumpărat bilet de avion pentru a merge la Bruxelles unde ar urma să fie audiată în vederea numirii.

Pe de altă parte, PSD a postat pe pagina sa de facebook un articol cu titlul “Despre Kovesi: Să vorbească probele, nu politicienii!”

Aseară, atât liderul USR cât și cel al PLUS au condamnat anchetarea lui Kovesi în acest moment.

În timp ce Dacian Ciloș a declarat că citez, “’liderii PSD-ALDE nu doresc ca fosta șefă a DNA să ajungă procuror-șef european și folosesc toată mașinăria de manipulare și de presiune, dar și instituțiile subordonate politic, pentru a stopa chiar și fizic această numire pe ultima sută de metri”.

Conducerea USR a scris pe pagina sa de facebook că “Secția de anchetare a magistraților pe care PSD și ALDE au inventat-o ca să elimine magistrații incomozi a intrat în acțiune și prima victimă este Laura Codruța Kovesi.”’