Confidenţialitate

Procurorii, Ministerul Sănătății, ISU și ITM anchetează cazul morții lui Patrick Ekeng

Mai multe anchete au fost deschise dupa moartea jucatorului de fotbal camerunez Patrick Ekeng. Sportivul, in varsta de 26 de ani, a murit vineri seara, dupa ce s-a prabusit pe teren, in timpul partidei Dinamo – Viitorul. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar penal şi fac investigaţii “in rem”. Anchete au fost deschise Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, dar si de Inspectoratul Teritorial de Munca.

Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor în cazul doctorului de la Ambulanţa Puls care i-a acordat îngrijiri lui Ekeng. De asemenea, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Sănătăţii au dispus un control la serviciul de ambulanta Puls. Vor fi verificate dotările salvărilor, angajaţii şi calificarea acestora, documentele din cazurile de urgenţă şi dacă a fost respectată legislaţia privind acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi transportul sanitar în regim privat. Cazul este anchetat si de Inspectoratul Teritorial de Munca Bucureşti. Institutia va stabili dacă a fost accident de muncă sau în afara muncii. Inspectorii asteapta autopsia pentru a afla daca a fost sau nu accident de muncă, respectiv dacă avea o afecţiune mai veche sau decesul a fost cauzat de efortul din timpul meciului.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au deschis si ei o ancheta in acest caz, au ridicat mai multe documente de la Ambulanţa Puls, care l-a transportat pe fotbalist de la stadion la spital. In zilele următoare, anchetatorii vor chema la audieri reprezentanţi ai clubului Dinamo şi echipajul medical de pe ambulanţă, dar şi alte persoane care ar putea ajuta la stabilirea împrejurărilor decesului lui Patrick Ekeng.

Jucătorul dinamovist a fost scos de pe teren cu ambulanţa, în minutul 70 al meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul, după ce a căzut fără a fi atins de vreun alt fotbalist. Ekeng a fost transportat la Spitalul Floreasca, după ce jucătorii au solicitat intervenţia echipelor medicale, iar suporterii de la peluză au deschis porţile, pentru a permite intrarea ambulantei.