Confidenţialitate

Procurorii militari cercetează cum au fost filați cei 4 magistrați și adjunctul Poliției Capitalei la restaurant

Procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti vor ancheta felul în care au fost filați în weekend, adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, și 4 procurori, la un restaurant din Centrul Vechi în timp ce consumau bere.

Prim procurorul Bogdan Pîrlog s-a autosizat după ce șeful Poliției Centrului Vechi, Cristian Ghica, a ridicat probleme unui eventual filaj ilegal și a acuzat public că Poliția Română se ocupă de “halba lui Gavriș”, în timp ce are în lucru nenumărate dosare cu infractori:

„Dacă au acționat cu respectarea dispozițiilor legale bun, dacă nu, practic, acesta ar fi obiectul dosarului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În weekend, mai multe televiziuni au prezentat imagini în care adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, și 4 procurori, se văd intrând în curtea restaurantului și apoi, la o masa, pe cerdacul hanului din Centrul Vechi.

Poliția Națională, nu cea a Capitalei, a dat un comunicat în care a scris că un ofițer cu funcție de conducere a fost amendat pentru a fost surprins la masa, într-un loc ce nu trebuia să fie deschis.

Șeful Poliției din Centrul Vechi, Cristian Ghica, a denunțat, pe pagina sa de Facebook, un posibil filaj ilegal.

„DIPI, DOS, “filajul” lui Șchiopu de la SIC DGPMB (SIC care nici în prezent nu se ocupa de cele aproape 500 de înșelăciuni cu același mod de operare din București), au ieșit la plimbare în mod spontan în același loc? Sau au fost trimiși? De către cine? De ce? Urmarirea fara drept a unei persoane este infracțiune. Supravegherea video, audio sau prin fotografiere se poate face numai in baza unui mandat de supraveghere dat de un judecator. Aveau toți fotografii ăștia de ocazie un mandat sau au executat orbește un ordin ilegal?”, a scris Cristian Ghica pe Facebook.

Vă reamintim, după scandalul public din vară, când imagini cu șeful Poliției Naționale, negociind noaptea, cu liderii unui clan interlop, au apărut în presă, adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, este constant cercetat disciplinar și chiar detașat abuziv, ultima acțiune fiind anulată de instanța.

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, acuză conducerea Poliției Române că se ocupă de răfuieli :

„Este încă un episod de răfuilei de la momentul înmormântării lui Pian, de la momentul când Vasilescu s-a întâlnit cu membri clanului Pian, noaptea, în biserică. Modul în care a fost prezentată informația inițială rezultă clar că vorbim acolo despre o premeditare și despre un scenariu foarte bine stabilit.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul de Interne, Lucian Bode așteaptă acum rezultatele cercetărilor interne dispuse:

„Am dispus și o verificare, cum au ajuns acele scurgeri de informații în spațiul public. (…) Vă asigur că nu voi fi un spectator la ce se întâmplă în Ministerul  Afacerilor Interne.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.