Procurorii militari au început urmărirea penală in rem în cazul avionului prăbușit la Fetești

Procurorii militari au dispus începerea urmăririipenale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă în dosarul accidentului aviatic de la Baza Aeriană Borcea.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii militari ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au efectuat în cauză cercetarea la faţa locului împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IPJ Călăraşi – Serviciul Investigaţii Criminale şi criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, dispunând în continuare efectuarea expertizelor specifice, notează Agerpres.

Un avion MiG 21 LanceR s-a prăbuşit în apropierea staţiei de taxare de la Feteşti, iar pilotul aeronavei, Florin Rotaru, a murit.

”Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Ofiţerul era în vârstă de 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13,30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea”, a anunţat MApN.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS