Procurorii extind ancheta in dosarul Nana – 7 membri ai Comisiei Fond Funciar sunt urmariti penal pentru retrocedare ilegala de terenuri

Parchetul Instanței Supreme precizează că aceștia ar fi săvârșit nu mai puțin de 135 de fapte privind terenuri din comuna Nana – județul Călărași – care ar fi ajuns în mod ilegal la mai multe persoane.

Toți 7 sunt acuzați de abuz în serviciu.

Procurorii spun că în perioada 2005-2010, cei 7 membri ai Comisiei de Fond Funciar au încheiat în mod ilegal acte privind reconstituirea drepturilor de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane.

Au obținut în schimb foloase necuvenite – probabil sume mari de bani – ceea ce a dus la prejudicierea statului.

În luna aprilie, Parchetul Instanței Supreme anunță că a fost începută urmărirea penală în rem pentru conflict de interese, și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acest caz a fost pus sub acuzare și primarul comunei Nana – Gheorghe Dobre.

Ancheta a început în urma sesizării transmise de Corpul de control al premierului.

Să mai spunem că procurorul care se ocupă de caz a cerut recent Camerei Deputaților să pună la dispoziție toate documentele pe care comisia Nana din Parlament le-a analizat.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a arătat că este de acord, dar că solicitarea va fi trimisă înapoi pentru a fi făcută de procurorul general.