Procurorii DNA ridică documente de la Ministerul Finanțelor Publice

Procurorii anticorupție ridică documente într-un dosar care privește Loteria România, după cum au declarat surse judiciare citate de Agerpres. Ar fi vorba despre un raport al Corpului de Control al ministrului Finanțelor pe care instituția nu l-a pus la dispoziția DNA.

 

Acțiunea procurorilor se desfășoară chiar în ziua în care Guvernul ar putea aproba transferul Loteriei Române din subordinea Ministerului de Finanțe, în subordinea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

În ultimele luni, Corpul de Control al ministerului a investigat mai multe înţelegeri încheiate în ultimii ani de Loteria Română cu mai multe societăţi comerciale, fiind indicii cu privire la o posibilă încălcare a legii. La nivelul DNA de mai bine de un an este derulată o anchetă care se referă la modul în care Loteria a încheiat un contract de asigurare a pazei unor sedii ale instituţiei. Dosarul vizează  contract acordat de Loteria Română firmei Shelter Security, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de 10 milioane de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS