Procurorii DNA cer retinerea si arestarea lui Darius Valcov intr-un nou dosar

Procurorii au descoperit într-un seif care ar aparține lui Darius Vâlcov, între altele, 3 kilograme de aur, sume mari de bani, dar și tablouri. Aceasta este a doua cerere emisă pe numele fostului ministru al Finanțelor.

Procurorii DNA spun că Darius Vâlcov ar fi efectuat din 2011 până în prezent mai multe operațiuni financiare, incompatibile cu funcțiile pe care le avea: primar, senator și ministru în Guvernul României.

Ar fi încheiat inclusiv unele tranzacții financiare, folosindu-se de informațiile pe care le deținea în calitate de ministru.

Procurorii vorbesc despre o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură – firme pe care Darius Vâlcov le-ar deține și pe care le-ar administra prin interpuși.

Bunurile obținute de pe urma acestor tranzacții erau depozitate într-un seif, pe care Darius Vâlcov i l-ar fi dat unui apropiat să-l păstreze.

În seif, anchetatorii au găsit 90.000 de dolari și 1.300.000 de lei, dar și 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme. Tot în seif erau un tablou cu ramă aurie, semnat de Renoir, un celebru pictor francez, un alt tablou

inscripționat Jean Cocteau, dar și o pictură pe lemn, semnată de Aurel Acasandrei.