Confidenţialitate

Procurorii DIICOT au descins la adrese din București și mai multe județe în căutarea membrilor clanului „Butoane”, acuzați de numeroase infracțiuni | AUDIO

Trafic de droguri și organizarea de jocuri ilegale de noroc – sunt două din cele 20 de acuzații care vizează clanul „Butoane”, una dintre cele mai puternice grupări din Giurgiu. În acestă dimineață, polițiștii și procurorii DIICOT au făcut percheziții la 42 de adrese din București și mai multe județe, în căutarea membrilor grupării suspectați de numeroase infracțiuni.

Descinderile vizează 51 de persoane care locuiesc în București și în județele Giurgiu, Brăila, Argeș și Constanța. Acestea fac parte din clanul „Butoane”, spun surse judiciare, clan considerat unul dintre cele mai puternice din Giurgiu.

Cei vizați de polițiștii și procurorii DIICOT sunt bănuiți de organizarea ilegală a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, tăinuire, luare și dare de mită. Lista celor 20 de acuzații este completată de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, camătă și acces ilegal la un sistem informatic.

În septembrie 2018, Octavian Grecu, liderul clanului „Butoane” era condamnat la 11 ani de închisoare – cu suspendare, un dosar al cărui prejudiciu era estimate la 168 de milioane de dolari. Însă, în vara acestui an presa a semnalat că la Curtea de Apel București sentința a fost anulată.

Citește și: Brazilia: Senatorii recomandă punerea sub acuzare a lui Jair Bolsonaro pentru gestionarea pandemiei în mod dezastruos | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.