Procurorii cer suspendarea lui Dorin Chirtoacă de la conducerea primăriei Chișinău

Procurorii din Republica Moldova au anunțat că au încheiat urmărirea penală în cazul lui Dorin Chirtoacă, primar al Chișinăului, iar acesta va fi trimis în judecată.

Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influență, într-un dosar privind parcările cu plată din capitala Republicii Moldova.

Procurorii anticorupție spun că, în perioada 2014-2015, primăria Chișinăului a atribuit ilegal un contract pentru amenajarea unor parcări cu plată în capitala Republicii Moldova.

Un om de afaceri i-a cerut unui director din primărie, șef al direcției de transport public, să intervină pe lângă primarul Dorin Chirtoacă și să îl convingă să desemneze firma acestuia câștigătoare a licitației pentru amenajarea parcărilor. Angajatul primăriei i-a solicitat omului de afaceri o recompensă: 26% din capitalul social al firmei.  Acțiunile urmau a fi împărțite cu primarul Chișnăului, care ar fi primit în cele din urmă 13% din acțiuni. Pentru a se pierde urma mitei, a fost înregistrată o companie off-shore în Cipru, asociată a firmei respective. La scurt timp, primarul Dorin Chirtoacă a dat indicații pentru începerea licitației, iar acea societate a fost declarată câștigătoare.

Procurorii insistă ca pe durata procesului, Dorin Chirtoacă să fie suspendat din funcția de primar al Chișinău-lui, pentru a nu-i influența pe funcționarii din primărie, martori în acest proces.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS