Confidenţialitate

Procurorii cer mandate de arestare pentru 8 poliţişti din București, acuzați că au bătut doi tineri

Procurorii bucureșteni vor cere, joi, mandate de arestare pentru 8 poliţişti, reținuți miercuri sub acuzația de tortură și lipsire de libertate.

Doi tineri au reclamat că au fost bătuți de agenți, în septembrie anul trecut.

Polițiștii s-ar fi enervat când victimele le-au atras atenţia că nu poartă mască de protecţie şi că dau amenzi fără temei.

În total, 9 polițiști de la Secția 16 din Capitală sunt urmăriți penal.

”Îmi dădeau cu picioarele în coaste şi cu pumnii în cap”, declară una dintre victime. Poliţiştii i-ar fi  pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, dar şi cu pumnii şi cu picioarele.

Nouă percheziţii au făcut procurorii miercuri, în Bucureşti şi judeţul Caraş-Severin. În urma acestora, 9 agenţi de la Poliţia Capitalei, dar şi din Ilfov, au fost duși la audieri.

Faptele ar fi avut loc la sfârșitul lunii august, în Sectorul 4, la ora 1.30 noaptea. Cei doi bărbaţi, unul de 39 de ani, celălalt de 51 de ani, spun că se aflau pe stradă şi ar fi intervenit în timp ce câțiva polițiști ar fi bruscat o persoană.

Totodată, cei doi spun că le-ar fi atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei. Aceştia s-ar fi răzbunat pe ei, i-ar fi încătuşat şi i-ar fi dus pe un teren viran, unde i-ar fi bătut cu bastoanele.