Procurorii brasoveni ancheteaza retrocedari ilegale de suprafete forestiere

Politicieni importanţi, magistraţi, dar şi prințul Paul și prințesa Lia se află în vizorul anchetatorilor.

Procurorii braşoveni anchetează retrocedari ilegale de suprafeţe forestiere în judeţele Bacău şi Suceava.

În acest dosar sunt implicați mai mulți magistrați, dar și politicieni importanți – precum senatorul PSD Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, și deputații PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam.

Prințul Paul și prințesa Lia ar urma să fie audiați la DNA Brașov, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Vila acestora din București a fost percheziționată în această dimineață de procurori, spun surse judiciare citate de Mediafax.

Paul Philippe și Lia Georgia, pretinzând că sunt moștenitorii bunurilor deținute de Casa Regală a României, ar fi cumpărat influență de la Sorin Ion Iacob. Totul s-ar fi întâmplat cu sprijinul juristei acestora, Alina Carmen Ciocoiu.

Iacob le-ar fi promis prinților că va interveni, direct sau cu ajutorul altor persoane, la funcționari cu atribuții în reconstituirea dreptului de proprietate pentru obținerea mai multor terenuri și clădiri.

Mai exact, cei doi ar fi urmărit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din orașul Broșteni, judeţul Suceava.

Dosarul deschis de procurorii DNA este însă unul complex, care vizează retrocedarea ilegală a 90 de mii de hectare de pădure. În acest caz ar fi implicaţi parlamentari, dar şi judecători şi avocaţi din Braşov şi Covasna. Între aceștia și avocatul Ioan Adam- deputat PSD de Brașov. La DNA Brașov, a fost adusă cu mascații și soția acestuia – Roxana Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov.

La sediul DNA s-au prezentat și senatorul PSD Ilie Sârbu dar și deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, audiat la aceasta ora. Potrivit unor surse judiciare, Ilie Sârbu ar fi urmarit penal.

În cazul magistraților, CSM a încuviinţat arestarea preventivă şi arestarea la domiciliu a acestora.