Confidenţialitate

Procurorii au deschis două dosare penale privind abaterile de la măsurile anti-Covid de la Congresul PNL din septembrie

Procurorii anunță că au deschis două dosare penale în care fac cercetări în legătură cu abaterile de la măsurile anti-COVID, în timpul desfăşurării Congresului PNL la Romexpo, din 25 septembrie. 

Dosarele de cercetare penală vizează săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor și au fost deschise in rem, potrivit surselor judiciare citate de Agerpres.

Partidul Național Liberal a fost amendat cu 10.000 de lei pentru modul în care s-a desfășurat Congresul de la Romexpo, la care au participat 5.000 de persoane – autoritățile au constatat că nu au fost luate măsurile necesare pentru a-i determina pe participanţi să poarte mască şi să păstreze distanţarea fizică.

Imediat după desfășurarea evenimentului, Poliţia Capitalei a sancţionat și firma de pază de la Congres cu o amendă de 5.000 de lei pentru că avea obligaţia să înştiinţeze de urgenţă autoritățile cu privire la neregulile constatate.

Vă reamintesc, reprezentanți ai PSD au sunat la Poliție, Jandarmerie și IGSU, pentru a anunța că nu sunt respectate măsurile în vigoare la congresul PNL din 25 septembrie. Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a spus, la acel moment, că s-a creat „un adevărat focar național de COVID-19, în plin val 4 al pandemiei”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristina Bălău

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Alexandru Rafila, după aprobarea relaxărilor de sărbători: Decât reguli extrem de dure care nu sunt respectate, mai bine relaxare respectată cu rigurozitate | AUDIO