Procurori: Un ofițer SPP, acuzat că a ucis din culpă un participant la o vânătoare din 2012

Ofițerul Serviciului de Protecție și Pază care l-a acuzat pe generalul Lucian Pahonțu de implicare în mușamalizarea unui dosar de crimă a devenit el însuși acuzat în cauză.

Parchetul General a anunțat în această după amiază,  după dezvăluiri în presă,  că procurorii militari au început urmărirea penală împotriva colonelului SPP Petre Soare pentru ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă ilegal.

Acesta și  alte persoane, printre care  și șeful SPP, generalul Lucian Pahonțu, au participat la 4 ianuarie 2012, în comuna Drăgănești  din județul Prahova la o partidă de vânătoare.

Magistrații militari susțin acum că, în acea zi, Petre Soare a luat arma unuia dintre participanții la vânătoare și l-a împușcat fără să vrea. Ulterior victima a murit.

Înainte de precizările procurorilor, miercuri seară, Antena 3 a prezentat un interviu cu un ofițer SPP care reclama mușamalizarea dosarului și îl acuza pe șeful SPP, generalul Lucian Pahonțu, că a plecat de la locul faptei la acel moment, cu tot cu armă, înainte ca investigatorii să înceapă cercetările.

La solicitatea Europa FM, Serviciul de Protecție și Pază a precizat că  generalul Lucian Pahonţu a fost audiat de către procurori, iar calitatea sa în acest dosar este de martor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS