Fostul șef al Parchetului Sinaia primea taxă de protecție de la un om de afaceri și făcea săptămânal plinul maşinilor la benzinăria afaceristului,

 

Pe 1 iulie, procurorul Iulian Văduvan a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi spălare de bani. El a contestat măsura, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa marți în acest caz.

Fostul șef al Parchetului Sinaia, Iulian Văduvan a fost denunțat de un om de afaceri, care din 2007 a fost implicat în mai bine de 20 de dosare penale îmregistrate la Parchetul Judecătoriei Sinaia.  Acesta era suspect de evaziune fiscală, fals sau conducerea unui autovehicul având permisul suspendat,dar și reclamant în alte dosare.

Referatul procurorilor arată că începând din 2007, Iulian Văduvan, care deţinea funcţia de prim-procuror şi care era şi procuror de caz în unele dintre dosarele omului de afeceri, i-a pretins acestuia carburant, fără sa-l achite, lăsând să se înțeleagă că în schimb va soluționa plângerile afaceristului.

Iulian Văduvan a primit de la omul de afaceri o carte de vizită pe care o prezenta personalului benzinăriei  şi în baza căreia alimenta gratuit, patru plinuri de rezervor pe lună, pentru cele două  autoturisme pe care le deținea.

Referatul procurorilor arată că Iulian Văduvan nu a primit doar aproape 10.000 de litri de carburant, ci și sume de bani percepute sistematic, ca o taxă de protecție, pentru a soluționa dosarele în care omul de afaceri era implicat. Prin contracte de sponsorizare incheiate intre firma afaceristului și cea a soției lui Iulian Văduvan, acesta din urmă ar fi primit aproape 106.000 de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS