Procesul lui Nicușor Constantinescu, suspendat după ce i s-a făcut rău

Procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicuşor Constantinescu, a fost suspendat, miercuri, după ce medicii au constatat că acesta avea tensiunea arterială mărită și trebuie să i se administreze un tratament.

Medicii au recomandat apoi ca Nicușor Constantinescu să fie dus la spital. În cele din urmă, judecătorii de la Curtea de Apel Constanţaau suspendat ședința.

Ședința de judecată începuse la ora 10, iar în sală era prezent și un echipaj de la ambulanță.

 

Nicolae Mihălică, avocatul lui Nicușor Constantinescu a mai cerut instanţei amânarea cauzei, motivând că a încheiat contractul de asistenţă juridică miercuri şi nu a avut timp să studieze dosarul.

Avocatul a mai cerut ca următorul termen să fie după 15 iunie, atunci când Curtea Constituţională va pronunţa o decizie privind abuzul în serviciu, mai exact dacă infracțiunea este sau nu constituțională.

Nicușor Constantinescu este acuzat în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal Constanța pentru abuz în serviciu.

Judecătorii au respins însă solicitarea avocatului și au precizat că acest proces a fost amânat deja din acest motiv şi că legea nu permite decât o amânare, iar dezbaterile, începute la începutul acestei săptămâni, nu pot fi întrerupte mai mult de trei zile.

În fața instanței, Nicușor Constantinescu a dat o declarație, în care a povestit cum a fost săltat de procurorii DNA în ianuarie 2014. Mai mult, a spus că anchetatorii au încercat să îl prindă cu o tentativă de dare de mită, dar acest lucru a eşuat.

Nicușor Constantinescu le-a mai vorbit judecătorilor și despre problemele sale de sănătate și operațiile făcute din 2014.

În jurul orei 11, după aproximativ o oră de la începerea ședinței, medicii i-au măsurat tensiunea și au constatat că era mărită – 25 cu 14. Ședința a fost supendată de judecători pentru ca Nicușor Constantinescu să primească tratament, urmând să fie reluată, dar mericii au recomandat transportarea acestuia la spitalul Județean Constanța.

 

 

Potrivit avocatului său, Nicolae Mihălică, medicii de la spital vor stabili dacă Nicușor Constantinescu mai poate continua să dea declarații în instanță miercuri.

Avocatul susține că Nicușor Constantinescu prezintă risc de infarct şi de accident cerebral. Fostul șef al CJ Constanța a fost adus la proces cu ambulanța de la Spitalul Penitenciar Poarta Albă. El le-a spus jurnaliștilor că nu se simte bine, că a parcurs săptămâna trecută 3.000 de kilometri şi că a fost adus “cu dricul”.

În primă instanță, Nicușor Constantinescu a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Centrului MIlitar Zonal.

Procurorii DNA susțin că Nicușor Constantinescu ar încerca tergiversarea procesului, în așteptarea deciziei Curții Constituționale privind abuzul în serviciu.

 

 

 

Și ședința de judecată de luni a fost întreruptă de mai multe ori, după ce Nicușor Constantinescu a spus că are tensiunea mărită și a cerut intervenția medicilor.

Luni, avocatul Marius Mocanu a cerut recuzarea judecătorilor pentru lipsă de imparțialitate. Solicitarea a fost respinsă, iar ședința reluată. Avocatul a invocat apoi starea de sănătate a clientului său, dar judecătorii au respins și această solicitare.

Ca să mai obțină timp, Nicușor Constantinescu l-a concediat pe avocat și a solicitat un nou termen pentru a-și angaja un apărător.

 

Ședința a fost suspendată a treia oară. Noul avocat a cerut și el amânarea ședinței pentru că nu a studiat dosarul, dar solicitarea i-a fost respinsă de instanță.

Nicușor Constantinescu a fost plasat în arest preventiv pe 20 mai, după ce a lipsit de la toate termenele de judecată, susținând că nu se poate deplasa din cauza unei operații. Numai că procurorii au venit cu dovezi, potrivit cărora Nicușor Constantinescu a fost capabil să meargă la o petrecere, pe care ar fi organizat-o chiar el.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS