Confidenţialitate

Procesul lui Darius Vâlcov, amânat din cauza protestului magistraților

Procesul fostului ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost amânat, marți, de judecătorii de la Tribunalul Gorj, întrucât activitatea instanței a fost suspendată din cauza protestelor legate de abrogarea pensiilor de serviciu.

Următoarea înfățișare în dosarul în care fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, este acuzat de instigare la dare și luare de mită, a fost amânat, marți, pentru data de 11 februarie, din cauza protestelor magistraților și grefierilor de la Tribunalul Gorj, legate de posibila abrogare a pensiilor de serviciu.

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Gorj a decis ca până la revenirea asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraților, să suspende activitatea de judecată, cu excepția cauzelor urgente.

„Judecătorii sunt în grevă și numai s-a făcut apelul, s-a dat termen pe 11 februarie, tot la ora 11.00, pentru audierea ultimului inculpat. Nu a venit niciunul dintre inculpați marți, pentru că la noi era deja anunțată greva pe termen nelimitat și am spus să nu vină, că nu avea rost. Se judecă numai urgențele, contestațiile la executare sau măsuri preventive cu respectivii în arest, altfel absolut nicio cauză”, a declarat avocatul lui Darius Vâlcov.

La termenul anterior, pe 14 ianuarie, fostul ministru al Finanțelor a fost audiat de judecătorul de caz, acesta reclamând că s-au făcut presiuni politice şi presiuni din partea procurorilor asupra martorilor pentru a face denunţuri împotriva sa, dovadă că s-a solicitat reţinerea sa la o zi după ce a întocmit raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu.