Procesul in care Dan Voiculescu e inculpat in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare a fost din nou amanat

Următorul termen de judecată va fi pe 1 iulie. Atunci se va stabili dacă dosarul va fi judecat de un alt complet de magistrați, așa cum au cerut avocații lui Dan Voiculescu.

Aceștia l-au contestat pe judecătorul care l-a înlocuit pe Stan Mustață, iar celălalt magistrat care făcea parte din complet a depus cerere de pensionare.

Fondatorul Partidului Conservator nu s-a prezentat astăzi la proces.

Dan Voiculescu e acuzat, alături de alte 12 persoane, de fraudarea privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Prejudiciul în acest caz se ridică la 60 de milioane de euro. Prima instanță, Tribunalul București l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, dar după ce a fost contestat la Curtea de Apel, dosarul a mers din amânare în amânare. Pe 29 aprilie, judecătorul Stan Mustață care conducea completul a fost arestat preventiv pe motiv că lua mită în schimbul unor verdicte favorabile. În locul lui, a fost numit un judecător de pe lista de permanență, Luminiția Cristiu-Ninu, șefa șecției a doua penale a Curții de Apel, fostă șefă a Tribunalului Teleorman. În sala de judecată, a intrat însă în locul lui Stan Mustață judecătoarea Carmen Constanța Balaci.