Confidenţialitate

Procesul familiei Iohannis referitor la casa din Sibiu: Un nou termen, la Curtea de Apel Pitești

Un nou termen în procesul în care preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa cer revizuirea deciziei prin care au pierdut o casă din centrul municipiului Sibiu este programat miercuri, la Curtea de Apel Piteşti.

Miercuri, la Curtea de Apel Piteşti, este programat al treilea termen în procesul în care Klaus şi Carmen Iohannis cer revizuirea deciziei prin care au pierdut casa din centrul oraşului Sibiu, unde în prezent funcţionează o bancă.

Ultimul termen în acest proces a avut loc pe 28 septembrie, când magistraţii instanţei din Piteşti au decis amânarea lui, pentru a doua oară.

La termenul de atunci, părţile implicate în proces au fost reprezentate de către avocaţi care au avut o dispută în faţa judecătorilor, privind validitatea unor acte. În aceste condiţii, avocaţii au cerut instanţei să compare o semnătură a Rodicăi Baştea de pe contractul de asistenţă juridică cu cea de pe un alt document aflat la dosar.

Având în vedere solicitarea, magistraţii au stabilit ca termen intermediar data de 4 octombrie, pentru a face această verificare, când cererea a fost respinsă.

Primul termen al acestui proces, la Curtea de Apel Piteşti, a avut loc în 22 iunie, când a fost amânat pentru 28 septembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, nu mai sunt proprietarii casei din centrul oraşului Sibiu pierdută în instanţă, după ce Oficiul Judeţean de Cadastru a admis cererea Administraţiei Finanţelor Publice de radiere a dreptului de proprietate al celor doi.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa în care este sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

Soţii Iohannis nu au renunţat însă la imobil şi au depus contestaţie în anulare la Curtea de Apel Braşov. Magistraţii au stabilit iniţial termen pentru 4 ianuarie, apoi pentru 25 ianuarie. La termenul din 25 ianuarie, magistraţii au amânat până în 6 iunie judecarea acestei contestaţii.

Între timp, procesul a fost strămutat la Curtea de Apel Piteşti.