Procedurile privind insolvența și dizolvarea firmei Hexi Pharma sunt blocate timp de 2 luni – așa a stabilit Judecătoria Sectorului 5

Judecătoria sectorului 5 a stabilit că până pe 14 iulie, firma Hexi Pharma nu poate iniția procedura de dizolvare sau lichidare.

Sunt de asemenea interzise fuziunea, divizarea companiei și înstrăinarea activelor. Firma nu poate face plăți sau transferuri de bani. Este permisă doar plata utilităților și a salariilor angajaților. În plus, în următoarele 2 luni, nu va avea voie să producă și nici să vândă produse biocide.

Decizia magistraților nu este definitivă și vine cu o zi înainte ca Tribunalul București să stabilească dacă acceptă sau nu cererea de intrare în insolvență depusă de Hexi Pharma.

Compania este urmărită penală pentru participație improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Numeroase teste realizate în laborator au arătat că dezinfectanții pe care firma îi livra spitalelor au fost diluați, chiar și de mii de ori, ceea ce înseamnă că nu erau eficienți. Deocamdată, compania a fost amendată cu 40.000 de lei de Ministerul Sănătății.

În urma acestui scandal, conducerea Hexi Pharma a cerut insolvența la Tribunalul București, motivând că are datorii de peste 23 de milioane de lei la bugetul de stat, dar și facturi neachitate, de peste 20 de milioane de euro, către așa-ziși furnizori, de fapt două firme off-shore din Cipru. În acest caz, este în derulare și o anchetă a Fiscului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS