Confidenţialitate

Procedură specială de evaluare a elevilor aflați în izolare din cauza noului coronavirus

Publicat în Monitorul Oficial, vineri, un ordin al ministrului Educației prevede că elevii aflaţi în izolare sau confirmaţi pozitiv pentru COVID-19 vor susţine probele de Evaluare Naţională conform unei proceduri speciale.

“Pentru elevii care solicită şi primesc în cazuri justificate aprobarea Comisiei Naţionale de susţinere a probelor scrise cu subiectul de rezervă se organizează proba scrisă / probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIIII-a în anul şcolar 2019 – 2020”, se precizează în document.

Conform calendarului aprobat de MEC, în intervalul 2 – 5 iunie are lor înscrierea la Evaluarea Naţională.

Pe 15 iunie, este programată proba scrisă la Limba şi literatura română, iar pe 17 iunie, cea la Matematică.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 18 iunie proba la Limba maternă.

Pe 22 iunie, se vor afişa rezultatelor până la ora 14.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 – 19.00, şi pe 23 iunie, între orele 8.00 – 12.00, se vor depune contestaţiile.

Rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor se vor afişa pe 27 iunie.

La solicitarea comisiilor judeţene sau Comisiei municipiului Bucureşti de organizare a Evaluării Naţionale sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale poate aproba, în situaţii excepţionale, prelungirea perioadelor de evaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.

Potrivit ordinului, supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba.