Confidenţialitate

Procedură accelerată în Parlament pentru cererea DNA de ridicare a imunității lui Nicolae Bănicioiu

Biroul Permanent al Camerei Deputaților se reunește, miercuri, la ora 11:30, pentru a demara procedurile privind ridicarea imunității parlamentare a lui Nicolae Bănicioiu.

Surse parlamentare au explicat că solicitarea procurilor DNA de anchetare a lui Bănicioiu va fi trimisă Comisiei juridice a Camerei cu un termen foarte scurt, de doar câteva zile, pentru redactarea raportului.

Pe baza acestui raport, plenul va vota dacă îi ridică sau nu imunitatea lui Bănicioiu, lucru care ar putea avea loc săptămâna viitoare.

DNA a anunțat marți că a cerut ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu, pe care îl acuză de trafic de influență și luare de mită în perioada în care era ministru al Tineretului în Guvernul condus de Victor Ponta. E vorba despre o mită totală în valoare de 3,9 milioane de lei.

Ulterior comunicatului DNA, Bănicioiu a scris pe Facebook că acuzațiile care i se aduc sunt false, precizând că el este pentru ridicarea imunității, deoarece clarificarea cât mai rapidă a situației va fi în interesul tuturor.

Bănicioiu a anunțat că nu va candida pentru un nou mandat de parlamentar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cirstian Citre